|
|
||
Vis handlekurven
|
Handle mer
|
Detaljer
Inkabær er blant de desidert mest smakfulle bærene som finnes. Physalis peruviana som de heter på latin, ble dyrket allerede av Inka-indianene i Peru for sine næringsegenskaper. De vokser fremdeles i mange deler av de tropiske sonene, inklusiv Amazonas.
De syrlige bærene er omtrent like store som kirsebærtomater og inneholder Vitamin A, C, B1, B2 og B6. De er i tillegg kjent for å være eneste plantebaserte kilde til vitamin B12. B12 eller kobalamin som det heter kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Forskning tilsier at vitaminet inngår i kjemiske reaksjoner som kan være viktige for normal nervefunksjon og dannelse av blodceller (særlig røde blodlegemer og noen hvite blodlegemer).
Videre er bærene en god kilde til bioflavonoider (også kalt «vitamin p») og karotenoider som begge er sterke antioksidanter. I motsetning til annen frukt inneholder de også mye protein (16%).
Bærene passer alene som snacks, i salater, frokostblandinger eller med sjokolade.
Opphavsland: Peru
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Soltørket, Sukkerfri, Glutenfritt, Bær & Frukt |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | Peru |
Best før dato | 1. feb. 2026 |
Merk produktene som skal legges i handlekurven velg alle
|
|
||
Vis handlekurven
|
Handle mer
|
Kunder som kjøpte dette kjøpte også
-
Kakaonibs - Cacao Nibs - Økologisk
Fra: kr 88,00