Detaljer
Gule, brune og røde linser trenger ikke bløtlegging og har en kort koketid. Røde linser er spesielt rike på jern og protein, samt sunne, langsomme karbohydrater. Indisk kjøkken har mange retter av røde linser, som dhal suppe. Gryter, pureer, pateer, supper og mye annet kan du tilberede av røde linser.
Røde linser:
- Trenger ikke bløtlegging, men bløtlegging i 10 minutter kan likevel være en fordel
- Skal skylles godt før koking
- Har 10 – 15 minutter koketid
- For koking bruk en del linser og 4 – 5 deler vann
Næringsinnhold per 100 g / ml
Energi | 1445 kJ / 345 kcal |
---|---|
Fett | 2,2 g |
Hvorav mettede fettsyrer | 0,4 g |
Karbohydrat | 59,2 g |
Hvorav sukkerarter | 0 g |
Protein | 25 g |
Salt | 0,02 g |
Linser og bønner for god helse
Det er mange gode grunner til å spise mer linser og andre belgvekster, og helse er en av dem. En nylig utført gjennomgang av 21 kliniske studier viser at bønner, linser og erter kan hjelpe å holde sunn vekt. Bare en porsjon belgvekster som bønner, erter, kikerter eller linser per dag kan hjelpe til å gå ned i vekt.
En annen oppsummering viser ta belgvekster kan beskytte mot hjerte- og karsykdom.
Belgvekster er rike på jern, protein, sink og flere andre næringsstoffer og helsefremmende stoffer, og er en god erstatning for kjøtt i kosten. Store mengder rødt kjøtt og spesielt ferdigprodukter av kjøtt øker risiko for flere typer kreft og diabetes.
Tilleggsinformasjon
Avansert filter | Vegan, Sukkerfri, Glutenfritt |
---|---|
Ingredienser | Røde linser |
Produsert i land | Norge |
Energi | 1389KJ |
Protein | 23,8g |
Fett (hvorav mettet) | 1,3g (0,2g) |
Karbohydrater (hvorav sukkerart) | 56,3g (2,4g) |
Sodium | 0,09g |
Best før dato | 4. okt. 2025 |